Je jednodušší, než jste čekali.
Žádné dolévání olejíčků ani příprava
v mixéru není nutná.
Stručně:
• AnaPur nasypeš do shakeru (cca 100g nebo 200ml)
• Doleješ studenou vodu (0,5 - 0,7 l a použít můžeš taky mléko nebo džus)
• Pořádně protřepeš a necháš chvilku odstát
• A pak už si vychutnáš koktejl plný vitamínů a minerálů
• Doleješ studenou vodu (0,5 - 0,7 l a použít můžeš taky mléko nebo džus)
• Pořádně protřepeš a necháš chvilku odstát
• A pak už si vychutnáš koktejl plný vitamínů a minerálů
Podrobně:
Denní balení AnaPuru doporučuji rozdělit na pět jídel. Někomu může samozřejmě vyhovovat udělat si z denního balení porce jen tři, ale je to opravdu individuální.
Pokud rozdělíte AnaPur do pěti
jídel za den, jedna porce bude mít cca 100 gramů nebo 200ml prášku.
Doporučuji pořídit si fitness
shaker (podobný jako na obrázku), který se používá na proteinové nápoje a
gainery zejména mezi sportovci. Shaker seženete v každém větším sportovním
obchodě od 40Kč. Tenhle shaker má tu dobrou vlastnost, že pod jeho víčkem
najdete sítko, které při třepání rozbijí hrudky prášku, a ten se ve vodě snadno
rozpustí.
Klasický fitness shaker je pro míchání AnaPuru ideální |
Stačí tedy nasypat požadované
množství do shakeru, dolít cca 0,5 až 0,6 litry vody, zavřít a pořádně
protřepat. No a je to!
Pokud máte chvíli čas, je dobré
dát AnaPur odstát na cca 5 – 10 minut do ledničky. Vláknina do sebe natáhne
vodu a AnaPur zhoustne. Pokud necháte AnaPur v ledničce přes noc, bude mít
lehce sladší chuť.
Tip:
Jestliže přeci jen použijete
mixér, bude AnaPur trochu vláčnější konzistence a bude více jako smoothie.
Pokud do mixéru přihodíte banány, datle, borůvky, maliny nebo například
brusinky, budete mít super zdravý shake navíc s příjemnou chutí ovoce/
lesních plodů.
Spousta AnaPuristů si taky místo
shakeu připravuje AnaPur kaši. Stačí použít méně vody. Někteří dokonce
z AnaPuru pečou. Ano i to je možné, ale pamatujte, že tepelnou úpravou
můžete znehodnotit spousty vitamínů a živin, které v AnaPuru jsou.
Doporučuji tedy jít spíše „raw“ cestou.
Žádné komentáře:
Okomentovat